PARLEM AMB EL GRUP @ DE LA GUARDIA CIVIL DE CASTELLO SOBRE COM EVITAR POSSIBLES ESTAFES CIBERNÈTIQUES

L'època estival és també una temporada de majors compres o reserves a través d'internet, la qual cosa pot portar a diverses estafes. La Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló compta amb un grup d'agents especialitzat en la matèria de delictes cibernètics, tal equip es coneix com a Grup @. Els agents que ho componen tenen una gran formació en la matèria i es dediquen a perseguir els delinqüents que actuen a través de la xarxa. Televisió de Castelló ha pogut entrevistar a un dels seus agents, José Reviriego, qui ha pogut explicar quins són els delictes més freqüents en època estival a la nostra província.

La Província de Castelló és coneguda des de fa anys per ser ‘terra de festivals’ la qual acull multitudinaris i diversos esdeveniments musicals, és ací, en la revenda d'entrades, on en moltes ocasions es cometen delictes d'estafa. També és usual en lloguers vacacionals o de vehicles.

D'altra banda destacar que a vegades no sols es busca l'estafa puntual, sinó el robatori de les dades d'una persona. És molt important veure que les pàgines que s'utilitzen són pàgines reconegudes i segures, ja que amb el robatori de dades es podrien donar futurs delictes com a suplantació d'identitat o trobar càrrecs en el compte bancari sense clara procedència. En este cas s'aconsella sempre tindre revisada el compte del banc ja siga a través d'una cartilla o l'app digital.
PROXIMIA